6 Ekim 2015 Salı

Buğday Çimi Filizlendirme İşlemi



Buğday Çimi Filizlendirme


1. Çiğ -hiçbir işlem görmemiş- buğday tohumları iyice yıkadıktan sonra derin bir kapta bol içme suyunda ıslatılırak 24 saat bekletilir. Bu süre içinde 2 veya üç durulama yapılıp su değiştirilerek tohumlardaki besinlerin canlandırma işlemine yardımcı olunur.
2. 24 saat sonra buğday tohumları iyice yıkanır ve süzülerek süzgeçle beraber mutfakta bir kenara konur ve üzerine bir tülbent örtülür
3. Ara sıra kontrol edilen buğday tohumları kurudukça sudan geçirirlerek süzülür ve yine bir kenara konur
Bu işlem yaklaşık iki gün boyunca buğday tohumları ince filizler vermeye ve filizler yaklaşık 1,5 cm boya erişinceye kadar sürdürülür
4. Filizler 1,5 cm boya eriştiğinde yıkanır ve büyük bir kavonoza konur. 
5. Kavonoza 1,5 lt içme suyu ilave edilir ve ağzı bir tülbentle hava alabilecek şekilde örtülür.
6. İki gün sonra Rejuvelac kullanıma hazırdır. Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır. Her gün 250-500 ml içilebilir ve üç gün içerisinde tüketilmesi önerilir.
7. Kavonozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt içme suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2.parti Rejuvelac elde edilir. 
8. 2.parti Rejuvelac içime hazır oldunca süzülerek şişeye konur ve yine buzdolabında saklanır. Kavonozda kalan buğday filizleri de atılır veya bir bahçeniz varsa toprağı zenginleştirmesi için bahçeye gömülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder