6 Ekim 2015 Salı

Buğday Çimi Suyu nasıl yapılır?

Buğday Çimi Suyu nasıl yapılır?

Buğday tohumları bir gece boyunca 8-12 saat kadar suda bekletilir. Daha sonra tohumlar, çimlendirmek amacıyla üzeri delikli  kapağı bulunan bir kavanozun içerisine alınır. Burada 16-24 saat bekletilir. Bekletilme sırasında, tohum günde 3 defa ısıtılır ve durulanır.


Bu işlemlerin ardından, çok küçük kuyruk biçiminde bir filizlenme görüldüğünde tohumlar bir tepsi üstündeki toprağa sıkı sıkı olacak şekilde ekilir. Daha sonra tepsi birazcık sulanır ve tohumlar toprak ile örtülerek 3 gün bekletilir. Bu 3 gün boyunca toprak sulanır ve akşamları ise sprey ile çok az nemlendirilir.


4. günden itibaren günde bir kere olmak üzere sulanır. Ayrıca önemli bir nokta, çim tepsisi gölgede tutulmalıdır ve direk güneş ışığına temas ettirilmemelidir. Küf ve çürüme problemlerini önlemek için bir hava akımı ( vantilatör, rüzgar gibi ) 21-26 derece arasında ayarlanır. Toplamda 7-12 gün arasında çimler hazır hale gelebilir. ( Çimeni kesmek için çimen kenarlarından ikinci bir uzantının çıkmış olduğunu görmek gerekir, süre buna göre ayarlanır ). Hasat edilen çimen bir hafta kadar buzdolabında saklanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder